Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak és támogatás
Jogtár
Publikációk
Kapcsolat
Intézményünk
Sportolási lehetőségek a Szent Pál Akadémia diákjainak
2017.08.31.
A Szent Pál Akadémia-Hit Sportegyesület, amely a futball mellett más sportágak számára is biztosítja a sportolás lehetőségét
A Szent Pál Akadémia-Hit Sportegyesület a Hit Gyülekezete teológiai akadémiájának nevének használatával kifejezi azt, hogy sportolóink számára irányadó a Biblia tanítása, és sportolásuk mellett személyes életüket is Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatra építik és a Szent Szellem élő vezetésében akarnak járni életük minden területén. Ez sportolás közben különösen a szabályszerű küzdésben, a fair play szabályainak betartásában, az ellenfél tiszteletében, vitás kérdésekben egymást méltányló, megengedő magatartásban és a sport keretein túlmutató erkölcsi példamutató magatartásban fejeződik ki.

A Szent Pál Akadémia engedélyezi az egyesület számára nevének használatát addig, amíg az egyesület az akadémia céljaival összhangban, ahhoz méltó módon működik. Az egyesület sportolója lehet minden olyan személy, aki a klub által megfogalmazott célokkal azonosul és a bibliai értékrendet elfogadva, azt képviselve akarja sportolói tevékenységét végezni.

A legnagyobb szakosztály a labdarúgó, amelynek keretein belül több mint 230 fő sportol 15 csoportban (ebből 150 a sportági szakszövetségben igazolt sportoló 11 csapatban). A Bornemisza Gimnázium sportosztályait a Szent Pál Akadémia FC-vel való együttműködésben a labdarúgó- és szertorna-akrobatika szakosztály munkájával indította el.

A szertorna-akrobatika szakosztály mintegy 120 gyermek sportoltatását biztosítja, amelyből körülbelül mintegy 50 igazolt versenyző.

A kosárlabda szakosztályban mintegy 40 fő sportol rendszeresen.

Újonnan alakult asztalitenisz-szakosztályunkban már több mint 30-an sportolnak.

Szintén frissnek számít az ökölvívó szakosztály, hasonló létszámmal, mint az asztalitenisz. az ő rendszeres mozgásuk célja a játékos, férfias kondi megszerzése.

A jégkorongozók évek óta kispályás bajnokságok rendszeres résztvevői.

Kapcsolódó hivatkozások:
Szent Pál Akadémia FC honlap »
Szent Pál Akadémia FC kosárlabda honlap »
Publikálta: Adminisztrátor
© 2011 Szent Pál Akadémia