Energetikai korszerűsítés az élhetőbb körülményekért
Két helyszínen valósul meg 2017-ben a Hit Gyülekezete épületeinek energetikai felújítása (KEHOP-5.2.3-16-2016-00008) című projekt, amelyre az egyház a Magyar Állam és az Európai Unió együttműködésében megvalósuló Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében 160 000 000 forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztéseknek köszönhetően az épületek energetikai mutatói jelentősen javulnak majd. A korszerűsítés célja elsősorban energetikai szempontból fontos: a megújuló energiahasználat növelésével az energiahatékonyság növelése.

17 | 08 | 21
Hit Gyülekezete                                                                      
Szent Pál Akadémia, Noé Bárkája Óvoda
 
Sajtóközlemény            
ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS AZ ÉLHETŐBB KÖRÜLMÉNYEKÉRT
 
Két helyszínen valósul meg 2017-ben a Hit Gyülekezete épületeinek energetikai felújítása (KEHOP-5.2.3-16-2016-00008) című projekt, amelyre az egyház a Magyar Állam és az Európai Unió együttműködésében megvalósuló Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programkeretében 160 000 000 forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesült. A fejlesztéseknek köszönhetően az épületek energetikai mutatói jelentősen javulnak majd. A korszerűsítés célja elsősorban energetikai szempontból fontos: a megújuló energiahasználat növelésével az energiahatékonyság növelése.
 
A Hit Gyülekezete 2000-ben vette birtokba a Szent Pál Akadémia jelenlegi épületét a Hit Parkban, és 2004-ben a Noé Bárkája óvodát Kecskeméten. Az azóta eltelt időszak napi tapasztalatai és fenntartási költségei bebizonyították, hogy a nevezett épületek energetikai mutatói jelentősen javíthatók, továbbá jelentősen csökkenthető az épületek primer energiafogyasztása, így energiaköltsége és károsanyag-kibocsátása is. A fejlesztéssel az épületek amortizációja is lassítható.
 

Az elnyert támogatásból 2016 november 21-e és 2017. december 31-e között a következő fejlesztések, korszerűsítések fognak megvalósulni: nyílászárócsere, épületgépészeti korszerűsítések, világítás korszerűsítése, hálózatra csatlakoztatott napelemes rendszer, utólagos külső oldali hőszigetelés, hőszivattyús hőtermelő berendezések telepítése.
 
Az egyház mint nonprofit szervezet számára fontos szempont a hívők adományaival és a költségvetési támogatásokkal való felelős gazdálkodás a fenntartásában működő intézményekben is. Ennek egyik fontos eleme az energiafelhasználás hatékonyságának folyamatos javítása. Ebben a projektben a nevezett intézmények energiafelhasználásának korszerűsítését célzó beruházásokkal az egyház e felelős és környezettudatos gazdálkodás irányába tesz újabb lépéseket.
 
További információ kérhető:
Szobota István, kommunikációs referens
+36 30 637 3327
iszobota@gmail.com