Könyvtár
A 2020 őszén újonnan létrejött könyvtár az eddigihez képest közel kétszer annyi olvasói helyet biztosít több, mint kétszeres alapterületen, és lehetőséget nyújt a diákság, az oktatók és az alkalmazottak igényeinek az eddigieknél is felhasználóközpontúbb, a tanulástámogatást kiemelt prioritásként kezelő kielégítésére.

A könyvtárt jelenleg csak SZPA hallgatók és munkatársak látogathatják.

 

Szent Pál Akadémia Könyvtára
1103 Budapest, Gyömrői út 69.
Phone: (+06-1) 432 2777/873
Email: konyvtar@szpa.hu
https://lib.szpa.hu

A Szent Pál Akadémia Könyvtára az alábbi nyitvatartással fogadja a SZPA hallgatóit és oktatóit:
Hétfő: 10.00–18.00
Kedd: zárva
Szerda: 10.00–18.00
Csütörtök: 10.00–18.00
Péntek: 10.00–20.00 (konzultációs és vizsganapokon), egyébként zárva
Szombat: 8.00–14.00 (konzultációs és vizsganapokon), egyébként zárva

Szakdolgozati irodalomgyűjtési segítségkérés, kérdések és könyvkérések esetén a könyvtár munkatársai a konyvtar@szpa.hu címen vagy a +36-1-432-2700/873-as melléken állnak rendelkezésre.

Online katalógus és beiratkozás hallgatóknak, dolgozóknak:  https://lib.szpa.hu/ .

 

A közelmúlt egyik legfontosabb infrastrukturális fejlesztése az intézmény könyvtárának a campuson belüli új épületbe költöztetése volt. A 2020 őszén újonnan létrejött könyvtár az eddigihez képest közel kétszer annyi olvasói helyet biztosít több, mint kétszeres alapterületen, és lehetőséget nyújt a diákság, az oktatók és az alkalmazottak igényeinek az eddigieknél is felhasználóközpontúbb, a tanulástámogatást kiemelt prioritásként kezelő kielégítésére. Az eddig is létező kutatószoba-funkciók mellett tanulószobák is létrejöttek az új könyvtárban, elvált a nagyobb olvasói kört kiszolgáló nyilvános olvasótermi és az akadémiai olvasótermi funkció, és új, komplex könyvtári elektronikus rendszer is kiépítésre került.

A könyvtár olvasóterme szabadpolcon teszi hozzáférhetővé azt a rendkívüli állományt, mely az Akadémián folyó oktatást szolgálja: főként a biblikum, elméleti és gyakorlati teológia, egyháztan, egyháztörténet és a hozzájuk illeszkedő társadalom- és természettudományok területén. A könyvtár állománya a 2021-es adatok szerint összesen 20 358 különféle dokumentumot számlált. A könyvtár dokumentumainak tárolására szabadpolcos rendszer és raktár áll rendelkezésre. A szabadpolcos rendszer az utóbbi öt évben tovább bővült. Az olvasóterem méreteihez képest a maximálisan elhelyezhető polcfolyóméter lett beépítve. A folyóirat-állomány a folyóirat-tárolóknak köszönhetően teljesen áttekinthetővé vált.