Sportélet
A Szent Pál Akadémia diákjainak a sportolási lehetőségeket a Szent Pál Akadémia-Hit Sportegyesület (SZPA–HSE) a futball mellett más sportágakban is biztosítja.

A Szent Pál Akadémia – Hit Sportegyesület

Az SZPA–HSE (korábbi nevén: Szent Pál Akadémia FC) 1992-ben kezdte meg működését. A Hit Gyülekezet egyház, valamint belső egyházi jogi személyei – melyek között a Szent Pál Akadémia is, mint névadó jelen van – elsősorban abból a célból hívták életre a sportegyesületet, hogy lehetőséget biztosítsanak olyan sporttevékenység végzésére, ahol a Biblia tanítása, szellemisége az irányadó. Tevékenységük célja, hogy ez az irányelv a szabályszerű küzdésben, a fair play szabályainak betartásában, az ellenfél tiszteletében, a sport keretein túlmutató erkölcsi példamutató magatartásban nyilvánuljon meg.

Az Egyesület – folyamatosan bővülve – jelenleg 11 szakosztállyal működik Budapesten, a X. kerületben. Az Egyesület székhelye, a Gyömrői út 69. szám alatt található Hit Park, valamint a Bornemisza Péter Általános Iskola és Gimnázium Száva utcai és Újszász utcai telephelyei biztosítják a helyszínt a legtöbb szakosztály munkájához.

A futball szakosztálynak jelenleg nyolc utánpótlás korosztályú és két felnőtt korosztályú játékosokkal rendelkező csapata van. Az utánpótlás korosztályban számos gyermek sportol Budapesten. A kosárlabda szakosztály női csapata az NBI B-ben 2018-ban 4. helyezett lett, a férfi csapat az NBII-ben végzett az élmezőnyben. Mind a női, mind a férfi vonalon több utánpótlás csapat működik, mintegy 50 igazolt versenyzővel. Néhány éve az óvodás korosztály is bekapcsolódott a munkába.

Bajnokságokban indulnak még a röplabdások, illetve az ökölvívó, íjász, akrobatikus tornász és asztalitenisz szakosztályok versenyzői is rendszeresen képviselik különböző fórumokon az Egyesület színeit. Az elmúlt években tömegsport jelleggel működtek a kerékpár, túra és atlétika szakosztályok, évente visszatérő nagy létszámú rendezvényekkel. A fitnesz szakosztály heti rendszerességgel várja a tornázni vágyókat.
 

Együttműködés az FC Internazionale Milano-val (INTER)

A Szent Pál Akadémia FC és az FC Internazionale Milano (INTER) között 2018 márciusában szaktudás-átadási megállapodás megkötésére került sor, melynek keretén belül Európában először az Egyesületben jelent meg az INTER Academy, mely az INTER ifjúsági futball programja, INTER Academy - Szent Pal Hungary néven. A megállapodás megkötéséhez Magyarországra látogatott Javier Zanetti 143-szoros argentin válogatott, az INTER korábbi csapatkapitánya, aki jelenleg a klub alelnökeként tevékenykedik. A futball akadémiával kapcsolatban azt hangsúlyozta, hogy az elsődleges számukra az, hogy embereket neveljenek, az INTER ifjúsági programjának célja, hogy jó embereket, karaktereket formáljanak, másodsorban pedig az, hogy profi sportolókat, akiknek a kitartás, az áldozatkészség és a csapatszellem az erényük. Az új akadémia első edzését Javier Zanetti tartotta meg. 

A program keretében Olaszországból Budapestre költöző edzők az utánpótlás szakmai munka irányítása mellett az egyesület edzőinek szakmai vezetésében és folyamatos továbbképzésében kulcsszerepet vállalnak. A legtehetségesebb játékosok számára megnyílhat a lehetőség magasabb szintű egyesületekbe (NB1-es utánpótlásba, vagy akár INTER utánpótlásba) kerülésre. A program amellett, hogy képzést nyújt a professzionális futball karrierre készülő fiataloknak, minden labdarúgást kedvelő és bármilyen szinten focizni kívánó fiatalt vár az óvodás kortól a serdülőkorig bezárólag.