2020-as Tudományos Diákköri Konferencia a Szent Pál Akadémián
A Szent Pál Akadémia idei Tudományos Diákköri Konferenciájának szóbeli fordulója 2020. december 11-én zajlott – a járványügyi óvintézkedéseknek megfelelően – online módon.

Jelentős számú érdeklődő körében 18:00-kor kezdődött a verseny Prof. Dr. Rugási Gyula zsűrielnök, Prof. Dr. Grüll Tibor és dr. Kulcsár Árpád zsűritagok részvételével. Az egészségügyi célból meghozott intézkedések miatt a dolgozat megírásához szükséges szakirodalmak hozzáférhetősége erősen korlátozott volt, mely okból idén csak egyetlen hallgató, Zámbori Jonatán jelentkezett a versenyre.
A versenyző 15 perces prezentációban foglalta össze választott témájának – Brazília Közel-Kelet politikája a pink-tide-tól Bolsonaroig – kutatási eredményeit. Az előadás végeztével előbb a zsűritagok, majd utána többen a hallgatóság köréből tettek fel kérdéseket az elhangzottakkal kapcsolatban, amelyeket az előadó maradéktalanul megválaszolt, megmutatva a témában való szakmai jártasságát.
A konferencia végének közeledtével a zsűritagok zárt körben értékelték Zámbori Jonatán előadását és felkészültségét, melynek eredményeit a versenyzővel és a hallgatósággal is megismertették. A zsűri a TDK dolgozat továbbküldését javasolta az országos fordulóra, és hasznos tanácsokkal látta el a versenyzőt a továbbiakat illetően, ezenfelül pénzjutalomban is részesítette. A zsűrielnök reményét fejezte ki, hogy a színvonalas és érdekes előadás kedvet adott a hallgatók számára, hogy a következő évben megrendezendő TDK-n minél többen részt vegyenek.