Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak / támogatás
Jogtár
Publikációk
Közérdekű adatok
Kapcsolat
Tanév
Tudományos Diákköri Konferencia
2019.02.27.
A versenyre egy kb. 30-40 oldalas tudományos igényű dolgozattal lehet pályázni.
Tudományos Diákköri Konferencia
Szent Pál Akadémia – 2019

Kedves Hallgatók!

Ezúton szeretnénk felhívni figyelmedet egy rendkívül izgalmas versenyre!

A Szent Pál Akadémia a 2019 tavaszi és őszi félévében is meghirdeti Tudományos Diákköri Konferenciáját, a hallgatók érdeklődéséhez legközelebb álló, különféle témákban. A versenyre egy kb. 40 oldalas tudományos igényű dolgozattal lehet pályázni. A dolgozat leadási határideje: 2019. október 15. Az írásbeli dolgozatok kiértékelése után a legjobb pályamunkákat egy nyilvános szóbeli fordulóban is be kell mutatni 2019 novemberében, ahol az írásbeli és szóbeli eredmények alapján szakmai zsűri dönt a helyezésekről. A legjobb pályázatokat országos megmérettetésre is továbbküldjük (XXXV. OTDK).
Többek között az alábbi szekciókban nyújthatsz be a téged leginkább inspiráló témákat:
Társadalomtudományi Szekció – Vallás- és hittudomány, Filozófia, Művelődéstörténet és –elmélet, Nemzetközi tanulmányok, Politikatudomány, Szociológia, Filmtudomány, Esztétika stb.
Humán Tudományi Szekció – Ókortudomány, Orientalisztika, Történettudomány, Régészet, Néprajz, Nyelvtudomány, Irodalom, Digitális bölcsészet stb.
Művészeti és Művészettudományi Szekció – képző- és iparművészeti alkotások, installációk, rövidfilmek, videók, animációk, zenei és színpadi művek írása, előadó-művészet: zenei, vagy egyéb színpadi előadás, művészetelméleti, esztétikai írások
Egyéb szekciókban pl.: kommunikáció, neveléselmélet, pszichológia, evolúció- és elméleti biológia, fizika, matematika, csillagászat, őslénytan, informatikai, egészségügyi, orvosi témák stb.

A különböző szekciók pályamunkáit az országos verseny követelményeinek megfelelően kérjük benyújtani. A dolgozatodhoz, produkciódhoz kérhetsz fel konzulenst, felkészítő tanárt. Amennyiben az országos versenyen (OTDK-n) helyezést érsz el és SZPA diplomáddal tovább akarsz majd tanulni, azt a különböző egyetemek, főiskolák MA szakjai és PhD-iskolái a felvételi eljárás során pontokkal jutalmazzák. A versenyre, szemináriumra gimnazisták jelentkezését is várjuk. Kérdéseidet itt teheted fel: tdk@szpa.hu. A dolgozat megírásában és a versenyre való felkészülésben a TDK-dolgozatíró szeminárium lehet segítségedre, melyre kéthetente kerül sor a Szent Pál Akadémián, a jelentkezőkkel egyeztetett időpontban (vélhetően péntekenként).

Aktivitásodra feltétlenül számítunk!

SZPA
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia