Intézményünk
Felvételi
Képzések
Tanév
Díjak és támogatás
Jogtár
Publikációk
Kapcsolat
Tanév
Tudományos Diákköri Konferencia
2017.10.02.
A versenyre egy kb. 30-40 oldalas tudományos igényű dolgozattal lehet pályázni.
Ezúton szeretnénk felhívni figyelmedet egy rendkívül izgalmas versenyre!

A Szent Pál Akadémia minden tanévben meghirdeti Tudományos Diákköri Konferenciáját, a hallgatók érdeklődéséhez legközelebb álló különféle témákban. A versenyre egy kb. 30-40 oldalas tudományos igényű dolgozattal lehet pályázni. Az írásbeli dolgozatok kiértékelése után a legjobb pályamunkákat egy nyilvános szóbeli fordulóban is be kell mutatni, ahol az írásbeli és szóbeli eredmények alapján szakmai zsűri dönt a helyezésekről. A legjobb pályázatokat országos megmérettetésre is továbbküldjük az OTDK-ra.

Többek között az alábbi szekciókban nyújthatsz be a téged leginkább inspiráló témákat:
Társadalomtudományi Szekció – Vallás- és hittudomány, Filozófia, Művelődéstörténet és –elmélet, Nemzetközi tanulmányok, Politikatudomány, Szociológia, Filmtudomány, Esztétika stb.
Humán Tudományi Szekció – Ókortudomány, Orientalisztika, Történettudomány, Régészet, Néprajz, Nyelvtudomány, Irodalom, Digitális bölcsészet stb.
Művészeti és Művészettudományi Szekció – képző- és iparművészeti alkotások, installációk, rövidfilmek, videók, animációk, zenei és színpadi művek írása, előadó-művészet: zenei, vagy egyéb színpadi előadás, művészetelméleti, esztétikai írások
Egyéb szekciókban pl.: kommunikáció, neveléselmélet, pszichológia, jogtörténet, nemzetközi jog, összehasonlító jogtan, evolúció- és elméleti biológia, fizika, matematika, csillagászat, őslénytan, informatikai, egészségügyi, orvosi témák stb.

A különböző szekciók pályamunkáit az országos verseny követelményeinek megfelelően kérjük benyújtani. A dolgozatodhoz, produkciódhoz kérhetsz fel konzulenst, felkészítő tanárt. Az elkészült dolgozatot évfolyamdolgozatként is elfogadjuk, illetve később szakdolgozattá bővíthető. Amennyiben az OTDK-n helyezést érsz el, azt a különböző egyetemek, főiskolák (a Szent Pál Akadémia is) BA, MA szakjai és PhD-iskolái a felvételi eljárás során pontokkal jutalmazzák. A versenyre, szemináriumra gimnazisták jelentkezését is várjuk. Kérdéseidet itt teheted fel: tdk@szpa.hu.
Aktivitásodra feltétlenül számítunk!

SZPA
Publikálta: Horváth András
© 2011 Szent Pál Akadémia